7A & de kledingindustrie

Groep 7A dook vandaag in de wereld van de kledingindustrie. Over afval gesproken….wat is deze industrie slecht voor het milieu! We ontdekten samen dat er veel te veel geproduceerd wordt en ook dus veel te veel weggegooid wordt. Ook keken we naar de afvalketen van textiel in Nederland en daar buiten. En natuurlijk naar het recyclen van kleding. aan het einde van de les was er nog tijd om aan de slag te gaan met knotsgekke collage ter voorbereiding op de les van volgende week. Dan gaat de klas serieus werk maken van het ontwerpen en upcyclen van oude kleding en er zelfs een soort draagbare kunst van maken. We zullen kijken naar bekende kunstenaars en mode-ontwerpers die werken met gerecycled materiaal, zoals Lissa Konno, Vivienne Westwood, Viktor & Rolf, Duran Lantink en daarna zelf de schaar zetten in onze oude kleding. Het maken van de collage was een eerste aanzet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s