Voedselverspilling & buitenbeentjes bij de groepen 5

Vandaag doken de groepen 5 in de wereld van de voedselverspilling. Wat wordt er een hoop eten weggegooid…bijna 50 kg per persoon per jaar! Alles kwam aan bod…wie er het meeste verspillen (WIJ! De CONSUMENTEN!), wat de supermarkten doen met hun “afval”, tips om verspillen te voorkomen, de soms wel heel rare regeltjes voor fruit en groente om in de winkel te mogen liggen enz. Ook werd er gekeken naar hergebruik van het verspilde eten. Van de broodbak om van oud brood weer energie op te kunnen wekken, tot aan het verven van stof met uienschillen, tot aan het maken van fruitleer (ja, je leest het goed!) van weggegooid fruit. En natuurlijk kwamen ook de prachtige veelvormige buitenbeentjes aan bod. Groente en fruit die niet aan de “norm” voldoen, maar bij ons allemaal juist een lach op het gezicht toverden tijdens de les. Als afsluiting maakte iedereen een vrolijke Toffe Peren stripje, waarbij 2 buitenbeentjes een mini-gesprekje voeren over voedselverspilling. De groepen 5 kunnen zo de reclamewereld in met hun mooie zinnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s